Ontwerpen Van Apps Zorgt Voor Carrièremogelijkheden In ELKE Industrietak

Ontwerpen Van Apps Zorgt Voor Carrièremogelijkheden In ELKE Industrietak

Elk bedrijf en elke industrie, ongeacht de grootte, heeft ontwerpers van apps (UX) nodig om hen te helpen hun eigen app-platform te ontwikkelen in dit digitale tijdperk. Het vakgebied is zo nieuw dat een diploma overbodig is. Er is een enorme vraag naar ontwerpers gespecialiseerd in UX (UX designer) in elke industrie, waardoor het een geweldige achterdeur is in traditioneel concurrerende industrieën zoals mode, technologie, bankieren en dergelijke. De gemiddelde duur van cursussen over UX design is 6 maanden. In ruil daarvoor zijn er voordelen in overvloed, waaronder een concurrerend salaris, flexibele uren, werken op afstand… om er maar een paar te noemen.

Wat is de rol van een UX designer?

Een UX designer richt zich op de interactie tussen gewone gebruikers en alledaagse producten en diensten zoals applicaties, websites en machines. UX design is een brede discipline die marktonderzoek, design, business, technologie en psychologie omvat. Na het voltooien van de cursus UX design, bent u verantwoordelijk voor de hele procedure, zoals h et verwerven en integreren van het product, inclusief ontwerp, functie en bruikbaarheid. [2]

5 redenen om een certificaat in UX design te behalen

1. Gegarandeerde jobgroei

De BLS voorspelt een 3% jaar-op-jaar jobgroei tot 2028 voor industriële UX designers. [1] Nu de gemiddelde mobiele gebruiker meer dan 75 keer per dag zijn smartphone checkt, is er geen betere tijd om een certificaat in UX design te halen dan nu. De 145 minuten die elke telefoongebruiker op zijn telefoon doorbrengt moeten plezierig zijn, en het is de taak van een UX designer om gebruikerservaringen te verbeteren.

Er is geen twijfel dat de toenemende vraag naar technologie niet snel zal ophouden. Daarom biedt het kiezen voor een carrière als UX designer, u enige zekerheid van werkzekerheid. Dat blijkt wel uit de stijgende vraag naar gecertificeerde UX designers.

2. U helpt mee aan de groei van het bedrijf

Er is een duidelijke correlatie tussen het succes van een product en de gebruikerservaring. Wanneer consumenten positief reageren op een product, zullen ze het waarschijnlijk blijven gebruiken en het product aanbevelen aan anderen.

Een uitstekend ontworpen UX is vereist voor alle apps, websites en platforms. Een e-commerce website zal het gebruikers bijvoorbeeld gemakkelijk willen maken om producten snel te vinden. Een goed ontworpen UX helpt om dit doel te bereiken. Omdat bedrijven veel waarde hechten aan het investeren in goede gebruikerservaringen, zijn uw diensten als UX designer van absolute noodzaak.

3. U verwerft interdisciplinaire vaardigheden

UX combineert verschillende methoden en hulpmiddelen om designers in staat te stellen problemen uit het echte leven op te lossen en betrouwbare, plezierige en functionele producten te ontwikkelen. Hoewel elk ontwerpproces specifiek is voor een project, delen ze een aantal belangrijke stappen zoals:

· Onderzoek
Als UX designer moet uw de behoeften van de gebruikers en het bedrijf begrijpen voordat u de beste oplossing kiest.

· Ideeënvorming
U moet een plan bedenken over hoe u het probleem wilt aanpakken.

· Maken van prototype
Zodra u een idee heeft van hoe het probleem moet worden aangepakt, kunt u overgaan tot het maken van een prototype voor de oplossing.

· Testen
De laatste stap is het testen van het prototype en controleren of de door u gekozen oplossing de juiste is.

Tijdens dit proces doet uw essentiële vaardigheden op, zoals empathie, UI design, communicatie en de beginselen van ontwerp.

4. Hoog mediaan inkomen

UX designers verdienen een gemiddeld salaris van € 46.000 per jaar. [3] Als u hoger opgeleid bent of meer ervaring hebt opgedaan, zult u waarschijnlijk meer verdienen dan dat. Sommige locaties hebben ook hogere salarisschalen. Het beste aan werken als UX designer is dat u op afstand of als freelancer kunt werken.

5. Combinatie van logica en creativiteit

Veel technische experts beperken zich tot routinematig werk zoals het schrijven van codes. UX designers gebruiken echter zowel hun technische know-how als creativiteit om producten te creëren. Zelfs het productonderzoek is anders. Een UX designer moet de psychologische en emotionele attributen van de testpagina’s analyseren.

Welke kwalificaties heb je nodig om UX Designer te worden?

UX designers hebben een sterke technische achtergrond nodig, codering, het gebruik van computer logica, en andere software-gerelateerde vaardigheden. U hebt misschien ook wat mensenkennis nodig omdat de meeste projecten interacties met klanten inhouden.

U kunt uw carrière starten door u in te schrijven voor een technologie-gerelateerde bacheloropleiding. Het biedt u enige flexibiliteit om het carrièrepad te verkennen dat het beste bij u past. Zodra u uw diploma hebt behaald, overweeg dan om ervaring op te doen in programmeren, softwareontwikkeling en klantrelaties. [4]

De meeste werkgevers geven de voorkeur aan mensen met een diploma, wat betekent dat u moet investeren in een diplomaprogramma als u toegewijd bent aan dit veld. De beste manier om uw diploma in UX design te halen is door u in te schrijven in een online programma. Onlinecursussen bieden een grote flexibiliteit, nemen minder tijd in beslag, en zijn vaak goedkoper dan traditionele hogescholen. Op die manier kunt u uw carrière in UX design in een stroomversnelling brengen.

Conclusie

Na het doornemen van deze feiten, heeft u een idee van wat een carrière als UX designer inhoudt. UX designer worden is lonend, en u kunt onlinecursussen volgen voor een snelle en eenvoudige manier om uw certificaat of diploma te behalen. Aangezien deze informatie niet volledig is, doet u best zelf verder onderzoek naar een carrière als UX designer voordat u een beslissing neemt.

 

  1. US Bureau of Labor Statistics. “Industrial Designers.” January 21st, 2021. https://www.bls.gov/ooh/arts-and-design/mobile/industrial-designers.htm.
  2. Forbes. “What User Experience Designers Do And How To Become One.” January 21st, 2021. https://www.forbes.com/sites/sophiamatveeva/2020/02/27/what-user-experience-designers-do-and-how-to-become-one/?sh=67f118c1113e.
  3. Udacity. “UX Designer Salaries.” January 21st, 2021. https://blog.udacity.com/2020/02/ux-designer-salaries.html#:~:text=This%20year%2C%20according%20to%20Paysa,of%20room%20for%20salary%20growth.
  4. Get Educated. “How to Become a UX Designer.” January 21st, 2021. https://www.geteducated.com/career-center/how-to-become-a-ux-designer/.