Hoe krijg ik online een persoonlijke lening?

Hoe krijg ik online een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening kan u helpen uw persoonlijke en financiële doelen te bereiken, omdat deze lening is gemaakt voor persoonlijk, familie of huishoudelijk gebruik. Of het nu is om je op weg te helpen met je volgende grote project of om je wat extra zekerheid te geven bij je volgende grote aankoop, de veelzijdigheid van deze persoonlijke leningen is een van de redenen waarom deze leningen zo uniek zijn!

Persoonlijke leningen worden verstrekt op basis van de mogelijk om de lening terug te betalen met persoonlijk inkomen en de kredietgeschiedenis van de aanvrager. De aflossingen worden gemaakt via vaste maandelijkse betalingen over een periode van 1 tot 7 jaar afhankelijk van de looptijd van de lening.

In Nederlands hangt het verkrijgen van een persoonlijke lening af van de volgende drie factoren:
– U moet minstens 3 jaar in Nederland tewerkgesteld zijn onder een Nederlandse arbeidsovereenkomst. Als u werkt als zelfstandige, dan moet u de gegevens van uw onderneming van minstens de afgelopen 3 jaar kunnen voorleggen.
– U moet een positieve kredietgeschiedenis hebben.
– Uw verblijfsstatus en nationaliteit. Als u geen Europees onderdaan bent, dan moet u minstens beschikken over een verblijfsvergunning.

De meeste kredietverstrekkers willen dat u voldoet aan de bovenstaande vereisten.¹ De rentevoet is sterk afhankelijk van uw persoonlijke en financiële omstandigheden. Iedere bank beschikt over verschillende criteria om een lening te verstrekken, sommige banken hebben een lagere rentevoet, andere banken geven een hogere kredietlimiet. Dit zijn enkele banken die persoonlijke leningen in Nederland geven met de beste rentevoet.

Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden Bank is een lid van de NN Group. Het is een van de grootste verzekeringsmakelaars en vermogensbeheerders in Nederland. De leenbedragen zijn tussen 10.000 en 14.999 EUR. De looptijd van de lening is 6 – 120 maanden met een rentevoet van 6,10%. Deze bank beschikt over een vaste rentevoet. Nationale-Nederlanden Bank biedt bancaire producten en diensten waaronder spaarrekeningen, investeringen, betaalkaarten, hypotheekleningen en consumentenkrediet. Nationale-Nederlanden Bank biedt zijn producten rechtstreeks of via onafhankelijke consulenten aan.²

Interbank

Interbank werd gesticht in 1923 als Industriële Disconto Maatschappij. InterBank specialiseert zich nu in producten met betrekking tot consumentenkrediet. Deze bank biedt leningen aan met bedragen vanaf 7.500 EUR tot een maximum van 14.999 EUR met looptijden van minimaal 24 maanden tot maximaal 120 maanden. De rentevoet is 6.10%.

Rabobank

Rabobank werd bijna 110 jaar geleden gesticht in Nederland. Het is een van de grootste financiele instellingen ter wereld met meer dan 55.000 werknemers en behoort tot de Coöperatieve Rabobank, de Nederlandse multinationale bankieren en financiele diensten bedrijf gesticht in 1898 als een coöperatieve voor landbouwkrediet. Rabobank is een internationale aanbieder van financiële diensten en is actief in bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeringen en vastgoed. Deze bank biedt leningen aan met een bedrag van 7.500 – 12.499 EUR. Ze beschikt over een flexibele looptijd van minimaal 24 maanden tot maximaal 96 maanden met een rentevoet van 7.55%. Rabobank kan persoonlijke leningen verstrekken voor een bedrag van 25.000 EUR voor een periode van 60 maanden. Rabobank Nederland biedt een breed gamma van bancaire producten en diensten aan private personen en zakelijke klanten.

ING Bank is een lid van de ING Group, een financieel bedrijf gespecialiseerd in verzekeringen en bankieren. ING Bank is een universele bank die een breed gamma aan producten en diensten biedt aan private personen, families, kleine bedrijven, grote ondernemingen, financiële instellingen, regeringen, openbare en private instellingen en supranationale instellingen.³ Deze bank biedt leningen aan tussen 10.000 en 14.999 EUR. De looptijd is minimaal 24 maanden tot maximaal 96 maanden met een rentevoet van 7,90%. ING Bank heeft een sterke markpositie in retail en commercieel bankieren. Het is een van de grootste banken ter wereld en behoort consequent tot de top 30 van grootste banken wereldwijd.

Een dossierkost wordt aangerekend voor persoonlijke leningen door kredietverstrekkers, terwijl andere kredietverstrekkers alle kosten aanrekenen in de rentevoet. Het is een vooraf aangerekend bedrag dat door uw kredietverstrekker wordt bepaald op het totaal geleende bedrag. De dossierkosten bedragen normaal 1 tot 8% van het geleende bedrag. Het kan ook afhankelijk zijn van uw kredietscore en inkomen.

De procedure om een lening te krijgen is afhankelijk van de door u verstrekte informatie. Eens u klaar bent met de aanvraagprocedure en de nodige documenten hebt geüpload, neemt de goedkeuring van uw documenten en het overschrijven van het door u gewenste bedrag op uw rekening-courant normaal 2 werkdagen in beslag.

Een persoonlijke lening is altijd een beslissing die zorgt voor een beetje verwarring, vooral als er vele opties beschikbaar zijn. Maar het is interessant om weten dat in Nederland, een uit vijf personen liever een lening aangaat bij een betrouwbare financiële instelling. Deze instellingen bieden allemaal mate van flexibiliteit en laten het aan hun klanten over om te beslissen wat het beste voor hen is. Zorg ervoor dat u altijd uw onderzoek doet, vragen stelt en uw behoeften bespreekt. Op deze manier bent u zeker dat een persoonlijke lening echt bij u past.

[1] “How to Get a Loan in the Netherlands: A Guide for Expats.” Expatica. January 23, 2020. Accessed 28, May 2020.  https://www.expatica.com/nl/finance/money-management/loans-in-the-netherlands-693532/.

[2] The Banks. “Compare Bank Consumer Loans in the Netherlands.” The Banks. Accessed 28, May 2020. https://thebanks.eu/compare-banking-products/consumer-loans/Netherlands.

[3] ING Loan Interest Rates. Accessed 28, May 2020. https://netherlands.financialadvisory.com/loans/ing/.

[4] Pritchard, Justin. “What Is a Personal Loan?” The Balance. May 24, 2020. Accessed 28, May 2020. https://www.thebalance.com/what-is-a-personal-loan-4768871.

[5] Becam “Personal Loan Netherlands? Request a Free Quote Online: Becam.” Becam. Financieringen. April 22, 2020. Accessed 28, May 2020. https://www.becam.nl/personal-loan-netherlands/.